Sery twarogowe niedojrzewające

Sery twarogowe niedojrzewające

Sery twarogowe niedojrzewające otrzymywane są z mleka pasteryzowanego o określonej zawartości tłuszczu, przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego dzięki dodatkowi zakwasu czystych kultur mleczarskich. Produkt przeznaczony jest do powszechnego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich za wyjątkiem niemowląt i osób uczulonych na białka mleka jak też do dalszego przetwórstwa w gospodarstwach domowych lub gastronomii.

Zawartość tłuszczu:
tłusty – 8%
półtłusty – 4%
chudy – nie więcej niż 1%
Opakowanie:
Krajanka / pergamin – ok 1 kg
Formowane okrągłe / folia PE – 0,25 kg
Formowane kostka / pergamin oraz folia PE – 0,25 kg
Mielone / wiaderka – 1 kg, 10 kg
Okres przydatności: formowane 14 dni, krajanka oraz mielone 7 dni